Schoonmaaktips voor de badkamer

De badkamer kan snel vies worden. Douchezeep laat resten achter in de douchebak, je verliest haren bij het borstelen en ook kalkaanslag komt veel voor in deze ruimte. Met deze schoonmaaktips maak je jouw badkamer iedere week weer blinkend schoon.

Goede schoonmaakmaterialen

Een heerlijk schone badkamer start bij het gebruik van goede schoonmaakmaterialen. Met een vloerschrobber krijg je de tegels weer blinkend schoon en verwijder je ook het vuil uit de naden, terwijl een wisser aan een telescoopsteel erg handig is als je een hoog plafond hebt en niet helemaal bij de bovenkant van de douchewand komt. Met hoogwaardige sanitairreiniger verwijder je alle bacteriën en nare luchtjes.  Na afloop ruikt jouw badkamer weer heerlijk fris!

Haren en pluisjes

In de loop van de week zie je vaak steeds meer haren en pluisjes neerkomen op de vloer van je badkamer. Een schone vloer geeft direct een frissere aanblik. Gelukkig is dit in een mum van tijd gedaan. Je hoeft namelijk niet steeds de stofzuiger tevoorschijn te halen om de vloer van de badkamer weer toonbaar te maken. Zet een Swiffer in de buurt van de badkamer en haal deze aan het eind van de dag even door de ruimte, om alles snel bij elkaar te vegen. Een microvezeldoekje werkt ook erg goed tegen stof en haren. Klopt deze af en toe buiten uit en gooi het doekje regelmatig in de was. 

Schone spiegel

Het multifunctionele microvezeldoekje hoef je alleen maar nat te maken en even over de spiegel te halen voor een schone spiegel. Maak het glas lichtjes droog met een polijstdoek en geniet van jouw streeploze spiegel.

Wastafel en kranen laten glanzen

Het putje van de wastafel en de kranen kunnen dof worden vanwege de kalkaanslag. Ook komen er vaak kringen in. Deze kalkaanslag verwijder je met speciale kalkverwijderaar of door een mengsel van azijn en water te gebruiken. Doop een microvezeldoek in het mengsel, wikkel deze om de kraan en laat een uurtje intrekken. Haal de doeken er een uurtje later weer af en je zult zien dat de kalk weg is en de kraan weer mooi glanst. Met wattenschijfjes haal je hetzelfde trucje uit bij het putje van de wastafel.

Dagelijks bijhouden

Het geheim van een schone en nette badkamer, is om deze dagelijks even op te ruimen en de wasbak even af te nemen. Hierdoor oogt de badkamer netjes. Bij het schoonmaken werk je van boven naar beneden en doe je de vloer en het toilet (als die in je badkamer staat) als laatste. Het bad en de douche poets je eens per week. Je maakt dan direct het toilet schoon en haalt een dweil over de vloer. Het verwijderen van kalkaanslag is niet wekelijks nodig, maar pas als de aanslag te zien is en je je hieraan stoort. 

Gerelateerde berichten