De perfecte Whiskey cocktails voor een romantisch avondje uit

Whiskey cocktails zijn tegenwoordig een rage. En niet voor niets – ze zijn heerlijk! Maar wat als je je whiskey cocktails een tandje hoger wilt zetten? Wat als je ze zo onweerstaanbaar wilt maken dat vrouwen zullen zwijmelen als ze ze zien? Nou, we hebben een mooie lijst samengesteld van vijf heerlijke whiskey cocktail recepten die zeker elke vrouw zwak in de knieën zullen maken. Dus pak je favoriete fles whisky en maak je klaar om wat magie te mixen!

1. Dark and Stormy

De klassieke dark and stormy is een pittig nummertje dat zeker de smaakpapillen prikkelt, vooral als je het maakt met gemberbier in plaats van ginger ale. En het is zo gemakkelijk te maken! Je giet je favoriete whisky gewoon over ijs, doet er wat limoensap bij, overgiet met gemberbier, en roert. Daar heb je het – een heerlijke cocktail die geschikt is voor elke man of vrouw!

Hier heb je de ingrediënten:

30 ml bourbon

120 ml gemberbier

1 limoenpartje

2. Appeltaart Cocktail

Ah ja – er gaat niets boven een appeltaart cocktail in de herfst of winter! En er een maken kan niet veel eenvoudiger. Meng gewoon je favoriete whisky met appelcider (let op dat je niet overdrijft met de hoeveelheid cider, want als die in ijsblokjes gegoten wordt die de neiging heeft te verwateren), doe er een beetje kaneel en suiker bij en je bent helemaal klaar. Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken, pak dan gewoon wat appelcider uit een doos en giet die in je blokjes (zo blijven ze langer houdbaar en zijn ze kouder).

Dit zijn de ingrediënten:

– 45 ml whisky

– 15 ml appelcider

– 1 kaneelstokje

– 1 theelepel suiker

3. Munt Julep

Als er één ding is dat iedereen weet over Kentucky bourbon, dan is het wel dat het beroemdste drankje ervan de mint julep is. En met goede reden – het smaakt niet alleen heerlijk, maar het ziet er ook spectaculair uit! Het is zo eenvoudig zo’n cocktail te maken door eenvoudig wat muntblaadjes op de bodem van de beker te muddlen met eenvoudige siroop als muddling vloeistof. Voeg dan wat ijs en je favoriete bourbon whisky toe. Daar heb je het – een perfect verrukkelijke mint julep!

De ingrediënten zijn:

45 ml bourbon whisky

25 ml eenvoudige siroop

6-8 muntblaadjes

4. Manhattan

Een andere klassieke whiskycocktail is de Manhattan, wat alle andere whiskycocktails willen zijn als ze groot zijn. En met goede reden ook – dit eenvoudige maar elegante drankje bestaat al sinds de jaren 1860 en werd genoemd naar The Manhattan Club in New York City, waar het voor het eerst gemixt werd door een barman voor een van de leden van de club die iets “anders” wilde (zoals we al zeiden, iedereen wil op een Manhattan lijken). Meng gewoon 30 ml rogge of bourbon whisky met 30 ml zoete vermouth en 2 streepjes rode bitters en garneer het met kersen en citroenschil. Daar heb je het – de perfecte manhattan!

De ingrediënten en hoeveelheden voor een Manhattan zijn:

45 ml bourbon whisky

25 ml eenvoudige siroop

6-8 muntblaadjes

30 ml rogge of bourbon whisky

30 ml zoete vermout

2 streepjes rode bitters

kersen

citroenzeste

5. Hot Toddy

Een ander lekker drankje voor de koudere maanden is een hot toddy, waarvan we allemaal weten dat het een troostend en heerlijk drankje is dat je altijd beter doet voelen als je ziek bent. En het is ook niet ingewikkeld om te maken – zet gewoon wat water in de magnetron en meng er je favoriete whisky door (hoewel mengen met kokend water over wat citroenschijfjes zeker geen kwaad kan), voeg wat honing en kaneel toe, en daar heb je het – een lekkere warme toddy!

De ingrediënten en hoeveelheden voor een hot toddy zijn als volgt:

35 ml whisky

15 ml honing

1 schijfje citroen

kaneel (naar smaak)

Een kokende pot water

Ongeacht de tijd van het jaar zijn whisky cocktails een trefzekere manier om indruk te maken op elke vrouw. Dus pak je favoriete fles en maak je klaar om wat magie te mixen met een van onze vijf heerlijke recepten! Welk recept is jouw favoriet? Welke andere soorten drankjes op basis van whisky maak of drink je graag? Deel ze in de commentaren hieronder zodat wij ze ook kunnen uitproberen! We hopen dat deze tips nuttig zijn geweest – tot de volgende keer, proost!

Gerelateerde berichten