De beste horloges voor de buitenmens

Het lijdt geen twijfel dat een goed horloge een must-have is voor elke man. Maar als je iets extra speciaals zoekt, iets dat echt zegt: “Ik ben het ruige type”, dan moet je even verder lezen. Elk van de horloges op deze lijst is ontworpen voor de ruige man die een uurwerk wil dat alles aankan. Of je nu een horloge zoekt dat een zware training kan doorstaan of eentje die tegen de elementen bestand is, deze horloges voldoen zeker aan de eisen.

Het Casio Pathfinder Atomic Solar Horloge (€265) – Dit uurwerk heeft het allemaal: atoomklok mogelijkheden, zonne-energie, waterbestendigheid tot op 200 meter diepte, een countdown timer, een wekker met 5 verschillende geluiden, vier dagelijkse alarmen en een stopwatch die 1/100ste van een seconde kan meten tot 23 uur en 59 minuten. Met de indigo achtergrondverlichting kun je altijd de tijd controleren, hoe donker het buiten ook is. En dit horloge ziet er niet alleen uit alsof het klaar is om ruige omstandigheden aan te kunnen; het heeft ze ook echt verslagen. Dit schatje de kroon pakte op de ITU wereldkampioenschappen 2008 van de Internationale Triathlon Unie.

Het Casio G-Shock Atomic Solar Horloge (€220) – Dit uurwerk is net zo robuust als zijn neefje, maar heeft een verfijnder uiterlijk. Als je niet de aandacht op jezelf wilt vestigen, is dit misschien de G-Shock voor jou. Net als zijn tegenhanger in deze lijst heeft hij atoomklokmogelijkheden en zonne-energie, en is hij waterbestendig tot 200 meter (plus hij kan de druk van diepere diepten aan). En afgezien van dat alles bevat hij ook een countdown timer, een wekker met 5 verschillende geluiden en 4 dagelijkse alarmen.

Een Timex Weekender Digitaal Chronograaf Horloge (€55) – Als je niet alles wilt of nodig hebt die de Casio Pathfinder en G-Shock te bieden hebben, kun je met deze Timex Weekender niet in de fout gaan. Het heeft een gestroomlijnd uiterlijk dat net zo goed op kantoor werkt als op de sportschool, en zijn hars kast en in één richting draaiende lunette zullen je niet zwaar belasten, waar je hem ook mee naartoe neemt.

Het Seiko Prospex Automatisch Duikhorloge voor heren (€215) – Dit uurwerk is waterbestendig tot een indrukwekkende 200 meter, dus alle duik- of snorkelavonturen zijn eerlijk spel voor dit horloge. De blauwe wijzerplaat contrasteert mooi met de roestvrijstalen armband (die veilig om je pols sluit met een vouwsluiting). En alsof dat alles nog niet genoeg is, heeft het een beschermende binnendraaiende bezel, een schroefkroon en -achterkant, en kwartsnauwkeurigheid.

Het Victorinox Swiss Army Horloge (€155) – Dit horloge is het toppunt van eenvoud met zijn elegante vormgeving en klassieke uitstraling. Het is perfect om naar kantoor of uit in de stad te dragen. En het bevat alles wat je van een goed uurwerk verlangt, waaronder een Zwitsers uurwerk dat met de hand in elkaar gezet is, een datumaanduiding op 6 uur, lichtgevende wijzers, dag/datum venster op 3 uur, krasbestendig saffierglas met antireflecterende coating, 100 meter waterbestendigheid, zwarte wijzerplaat met Arabische cijfers in witte SuperLuminova™ lichtgevende coating die in de zon oplaadt, en knappe roestvrijstalen band met speldgesp.

Elke man heeft een goed horloge nodig, en de horloges op deze lijst zijn perfect voor de ruige man. Ze zijn allemaal waterbestendig tot 100 meter of meer, dus je kunt ze overal mee naartoe nemen – van zwemmen en duiken tot wandelen en kamperen. En met atoomklokmogelijkheden en zonne-energie hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je de tijd uit het oog verliest. Dus of je nu een stoere trainingsmetgezel zoekt of een horloge dat alles aankan wat de natuur je toewerpt, een van deze vijf horloges voldoet zeker aan de eisen.

Gerelateerde berichten