Is private lease financieel aantrekkelijk?

Als je een nieuwe auto nodig hebt, hoef je deze niet te kopen. Je kunt een auto namelijk ook leasen. Wanneer je als particulier een auto leaset, noemen we dit ook wel private lease of privé lease. Steeds meer mensen leasen tegenwoordig een auto. Hierdoor overweeg je zelf misschien ook wel om te gaan leasen in plaats van te kopen. Maar is private lease financieel eigenlijk wel interessant? Wij helpen je hier een antwoord op deze vraag te vinden.

Je betaalt per maand in plaats van in één keer

Om te kunnen bepalen of private lease financieel interessant is, moet je eerst weten hoe leasen in zijn werk gaat. In tegenstelling tot het kopen van een auto betaal je niet in één keer een groot bedrag om in het voertuig te mogen rijden. Bij private lease betaal je namelijk iedere maand een vast bedrag. Dit doe je gedurende de hele looptijd waarvoor je gekozen hebt voordat je het leasecontract afsloot. Als je (momenteel) weinig eigen vermogen hebt maar er maandelijks wel een behoorlijk bedrag binnenkomt, kan een private lease auto interessant zijn. Het is dan namelijk toch mogelijk om in een nieuw auto te rijden.

Maak een berekening

Om te bepalen of private lease voor jou financieel interessant is, maak je een berekening. Helaas zijn er genoeg mensen die dit niet doen, maar toch een private leasecontract afsluiten. Zonde, want het komt regelmatig voor dat private lease een stuk duurder is dan mensen op voorhand denken. Zaken als wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie zijn weliswaar inbegrepen, maar toch kun je per maand een hoger bedrag betalen dan op voorhand gedacht. Dit is bijvoorbeeld het geval als je op jaarbasis meer kilometers rijdt dan je met de leasemaatschappij hebt afgesproken. Zij brengen dan extra kosten in rekening om het aantal te veel gereden kilometers te compenseren.

Vergeet bij het maken van een berekening niet om de brandstofkosten mee te nemen. De brandstof is namelijk niet inbegrepen bij de private leaseprijs, waardoor je hier zelf voor opdraait. Dit geldt ook voor boetes die je krijgt. De overige kosten worden vaak vergoed door een leasemaatschappij. Vergeet niet om te kijken wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen, want dit is niet bij iedere leasemaatschappij hetzelfde.

Kijk naar aanbiedingen

Ben je overtuigd van de voordelen die private lease met zich meebrengt? Dan ga je op zoek naar een geschikte private lease auto. Neem hier de tijd voor, want dan vind je mogelijk een mooie private lease aanbieding. Om de beste aanbieding te vinden, vergelijk je private lease auto’s met elkaar. Doe je dit via een vergelijkingssite? Dan kost vergelijken je amper tijd en moeite. Je voert simpelweg in wat jouw wensen zijn en de site toont je binnen een paar tellen wat de beste private lease auto is.

Gerelateerde berichten