Partyplanning voor jouw verjaardagsfeest

Heb jij je verjaardag al een tijd niet goed kunnen vieren en wil je er nu een groot spektakel van maken? Hoeveel mensen ga je uitnodigen? Vier je het thuis of ergens op locatie? Welke nummers moeten er op je playlist? Volg deze partyplanning voor een topfeest met al jouw vrienden en familie. 

Begin op tijd met de voorbereidingen

Je kunt natuurlijk een paar mensen uitnodigen, de stoelen aan de kant schuiven en wachten wie er op komt dagen. Als jij er zeker van wilt zijn dat jouw verjaardag onvergetelijk wordt, begin je liever wat meer op tijd. Je start met het uitkiezen van de datum en deze communiceer je op tijd door aan je gasten. Doe dit ten minste een maand van tevoren om er zeker van te zijn dat er nog ruimte is in de drukke agenda’s van jouw vrienden. Zodra je weet wie er komen, weet je ook wat jij allemaal moet inkopen. Laat de boodschappen een dag van tevoren bezorgen, dat scheelt veel gesjouw!

Thuis of op locatie?

Vier jij je feestje gewoon thuis of ga je op zoek naar een toffe locatie? Dit hangt af van de beschikbare ruimte thuis en het aantal mensen dat komt. Ook is een budget hierbij niet onbelangrijk. Als je ergens een zaal huurt of (een deel van) jouw favoriete bar afhuurt, kun je polsbandjes bestellen voor je gasten of werken met consumptiemunten als je niet alle drank afkoopt.

Wat gaan je gasten eigenlijk drinken? Bij een borrel overdag wordt vaak wat minder gedronken dan als je ’s avonds een feest geeft. Ga jij gewoon voor bier, wijn en fris of wil jij je gasten verwennen met lekkere cocktails?

Goede playlist

Een goede party playlist mag natuurlijk niet ontbreken! Spotify staat vol met gave kant-en-klare playlists voor iedere smaak. Zet jouw favoriete lijstje op, draai het volume lekker hoog en de voetjes kunnen van de vloer. Je kunt natuurlijk ook je eigen playlist maken of jouw vrienden in de weken voor het feestje hun favoriete songs toe laten voegen aan een gezamenlijke playlist. 

Aankleding van je feestje

Of je nu kiest voor een themafeest of het eenvoudig houdt: de juiste aankleding maakt het helemaal af. Schakel ’s ochtends de hulp in van wat goede vrienden of familieleden om de ballonnen op te blazen, de slingers op te hangen, de drankjes koud te zetten en wat leekkere hapjes klaar te maken. Dit werkt niet alleen efficiënter maar is ook nog eens een stuk gezelliger. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot je gasten arriveren! Geniet ervan.

Gerelateerde berichten