5 dingen die ze kan denken op je eerste date (maar nooit hardop zal zeggen)

Daten kan lastig zijn. Je wilt een goede eerste indruk maken, maar je wilt niet te sterk overkomen. Je wilt jezelf zijn, maar ook een beetje beter zijn dan jezelf. Eigenlijk is het een mijnenveld. En als je het geluk hebt om door het mijnenveld te komen en een eerste afspraakje te landen, liggen er nog genoeg valkuilen op je te wachten. Want ook al lijkt het alsof ze het naar haar zin heeft, de kans is groot dat ze een aantal dingen denkt die ze nooit hardop zou zeggen.

Dus, om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld van vijf dingen die ze vrijwel zeker denkt op je eerste afspraakje (maar nooit zal zeggen). Veel plezier!

1. “Ik hoop dat hij niet denkt dat ik dik ben.”

Vrouwen zijn notoir zelfbewust op eerste afspraakjes. Zelfs als ze geen overgewicht heeft, vraagt ze zich waarschijnlijk af of jij denkt dat ze dat wel is. Probeer haar dus op haar gemak te stellen door haar te complimenteren met hoe geweldig ze eruit ziet. Het zal haar een heel eind op haar gemak stellen en ervoor zorgen dat de date goed verloopt.

2. “Ik hoop dat hij niet denkt dat ik dom ben.”

Vergelijkbaar met het vorige punt, maken vrouwen zich vaak zorgen of hun date hen wel of niet intelligent vindt. Probeer haar dus in een gesprek te betrekken en laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat ze te zeggen heeft. Stel vervolgvragen en luister echt naar haar antwoorden. Zo zal ze zien dat je haar intelligentie waardeert en wordt de date voor jullie beiden leuker.

3. “Ik wou dat hij gewoon zijn mond hield.”

We zijn allemaal wel eens op date geweest met mensen die houden van het geluid van hun eigen stem. En hoewel er niets mis is met zelfverzekerd zijn, wil niemand uitgaan met iemand die niet lang genoeg zwijgt om hem een woordje te laten horen. Probeer dus een evenwicht te vinden tussen praten en luisteren, en zorg ervoor dat je haar voldoende gelegenheid geeft om te spreken. Anders kan ze gaan wensen dat ze nooit met je uit had willen gaan.

4. “Waarom heb ik ermee ingestemd om weer met hem uit te gaan?”

Vroeg in de date kan ze zich gaan afvragen waarom ze zelfs ja zei toen je haar mee uit vroeg. Was het omdat ze wanhopig was? Was het omdat ze niets beters te doen had? Wat de reden ook is, het is belangrijk dat je probeert de date zo plezierig mogelijk te maken, zodat ze geen spijt gaat krijgen van haar beslissing. Wees grappig, wees charmant, wees jezelf – wees alleen niet saai

5. “Ik hoop niet dat hij me aan het eind van de avond probeert te zoenen.”

Dit is waarschijnlijk het ding waar ze tijdens de hele date het meest aan denkt. En hoewel het misschien een duidelijk teken lijkt dat ze niet geïnteresseerd is als ze je aan het eind van de avond niet wil kussen, kan het net zo goed betekenen dat ze zich zorgen maakt over het lastig maken van dingen tussen jullie twee als het niet lukt.

Dus tenzij ze je een duidelijk signaal geeft dat ze je wil kussen (bijv. door dichtbij te leunen), is het misschien het beste om aan het eind van de avond geen aanstalten te maken en haar in plaats daarvan gewoon een beleefde knuffel te geven. De kans is groot dat ze opgelucht zal zijn – en onder de indruk van je terughoudendheid!

Conclusie

Eerste afspraakjes kunnen dus moeilijk zijn – vooral voor mannen die indruk willen maken op hun vrouwelijke partner zonder dat ze behoeftig, plakkerig, aanmatigend of een aantal andere potentiële valkuilen overkomen. Als jij je in deze situatie bevindt, wees dan gerust! Je bent niet alleen. In feite durven we te zeggen dat elke man zich wel eens in precies dezelfde positie bevindt. De sleutel is niet om te proberen te veranderen wie je bent of een soort valse persoonlijkheid aan te nemen; het gaat erom dat je je bewust bent van wat ze denkt en je best doet om haar op haar gemak te stellen.

Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten