5 dingen die elke man moet doen voor hij 30 wordt

Het is nooit te laat om te veranderen. Sommige van de meest succesvolle mensen in de wereld waren ooit mislukkingen, en sommige van de slimste mensen die ik ken leren nog steeds bij. Dus als je het gevoel hebt dat je op je 30e nog niet genoeg met je leven doet, maak je dan geen zorgen; er is nog genoeg tijd om geweldige dingen te doen en tegelijk een gezonde en gelukkige levensstijl te leiden. Er zijn veel geweldige ervaringen die na je 30e gebeuren: kinderen grootbrengen, een huis kopen, trouwen, enz. maar daar hoeft het niet bij te blijven. Je kunt ook in deze latere levensfasen blijven veranderen!

Hier presenteren wij vijf dingen die elke man zou moeten doen voor hij 30 wordt, zodat hij geen spijt heeft als zijn jeugdige dagen ten einde lopen.

1. Kom in vorm

Veel mannen verwaarlozen hun lichamelijk welzijn naarmate ze ouder worden, maar jij niet! Te veel tijd op kantoor of verslappen in het weekend heeft zijn tol geëist van je lichaam, dus nu is het tijd om er iets aan te doen. Als man van in de 20 heb je een voordeel op andere mannen omdat je stofwisseling sneller is, wat betekent dat je meer kunt eten en toch je spiermassa kunt behouden. Als je eenmaal 30 bent, zal dat voor vele jaren niet meer het geval zijn (als het al ooit gebeurt). Plus, je gezond voelen maakt het dagelijks leven gemakkelijker; denk aan alle dingen die je zou kunnen bereiken als niet elk deel van je lichaam je probeerde tegen te houden (en daarin slaagde). Hier zijn wat tips om te beginnen:

1. Eet kleinere, frequentere maaltijden gedurende de dag

Het eten van kleinere, frequentere maaltijden gedurende de dag kan je helpen overeten te voorkomen. Als je te lang wacht met eten, heb je zo’n honger dat je uiteindelijk te veel in één keer eet. Daardoor kun je je opgeblazen en ongemakkelijk voelen, en niet te vergeten schuldig. Door vaker kleinere maaltijden te eten, krijg je nooit te veel honger, en is de kans kleiner dat je te veel eet. Bovendien helpt regelmatig eten je stofwisseling op gang te houden, wat je helpt in vorm te blijven. Dus stop met eten nadat je vol zit om overeten te voorkomen. Je maag zal knorren als hij voedsel nodig heeft!

2. Kom uit de schulden

We hebben het allemaal: die shopaholic die niet kan ophouden met ‘spullen’ kopen omdat hij niet weet hoe hij “nee” moet zeggen Het wordt tijd dat je leert je uitgaven onder controle te houden, zodat die tweede baan of hogere limiet van je creditcard niet nodig is. Zoek uit waar je geld elke maand naartoe gaat door je bankafschriften te controleren, maak dan een budget op basis van wat je ziet. Overweeg zo nodig te bezuinigen op onnodige uitgaven als kabeltelevisie, kleding, snacks op het werk en drank (tenzij dure whisky je ondeugd is). Hoe meer geld je op je bankrekening hebt, hoe gemakkelijker het zal zijn om schulden af te betalen als je ze eenmaal hebt opgebouwd. Als je je nu niet kunt veroorloven iets te kopen, wacht dan tot je genoeg geld hebt om dat wel te doen voordat je iets op krediet koopt. Beschouw een hoge kredietlimiet als een manier voor bedrijven om snel geld te verdienen aan iemand die niet weet hoe krediet werkt!

3. Leer van mensen die slimmer zijn dan jijzelf

Je bent nog jong en hebt nog tijd genoeg om te leren, dus stop nooit! Zelfs als dat betekent dat je je academische horizon verbreedt door ‘s avonds of zelfs online lessen te volgen tijdens je werkuren. Profiteer ten volle van alle opleidingen die je bedrijf aanbiedt via collegegeldvergoeding; dit is gratis geld dat bedoeld is om in jezelf te investeren en je loopbaan. Veel mensen voelen zich op hun gemak als ze voor hetzelfde bedrijf werken en houden op met nieuwe dingen te leren of volgen nooit een hogere opleiding omdat ze “de knuppel niet in het hoenderhok willen gooien”. Maar jij bent niet zoals de meeste mannen; je bent proactief bezig met je toekomst!

4. Sta open voor nieuwe ervaringen

De wereld is zo’n grote plaats, vol met verschillende mensen en plaatsen om te zien. Dit betekent dat alles wat buiten je normale routine valt een gelegenheid kan zijn om iets nieuws te proberen, wat later in je leven zelfs een passie zou kunnen worden. Reizen leert je over verschillende culturen en verruimt je geest, zodat je niet meer op dezelfde conservatieve manier zult denken als je weer thuis op bekend terrein bent. En over reizen gesproken: dat is veel gemakkelijker als je minder verantwoordelijkheden hebt dan wanneer je getrouwd bent of kinderen hebben, dus zorg ervoor dat je je tijd als alleenstaande man verstandig gebruikt!

5. Ontdoe je van slechte relaties

Elke man heeft minstens één ex-vriendin die vreselijk voor hem was, omdat ze alle mooie dingen aan jou niet waardeerde of je probeerde te veranderen in haar ideale man. Hoewel niemand perfect is, als iemand niet van je houdt of je niet respecteert om wie je nu bent, dan is ze het niet waard om in je leven te houden. Als je dit eenmaal beseft – en alle gevoelens die je nog voor haar hebt loslaat – zal het veel gemakkelijker zijn om verder te gaan met je leven in de wetenschap dat er niets meer is dat je tegenhoudt om in de toekomst gelukkig te zijn met een andere vrouw.

Dus daar heb je het: 5 dingen die elke man zou moeten doen voor hij 30 wordt. Sommige ervan zijn misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is belangrijk er nu aan te beginnen werken, zodat je van een succesvolle en verrijkende toekomst kunt genieten.

Onthoud dat het nooit te laat is om je doelen te bereiken!

Gerelateerde berichten